Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met Microblading kan de perfecte natuurlijke wenkbrauw worden gecreëerd. Met 18 micronaalden op een rij, worden fijne haartjes met de haargroeirichting mee getekend in de huid, om zo de vorm van de wenkbrauw te perfectioneren.

De behandeling is milder dan wanneer er met een machine (reguliere PMU) gepigmenteerd wordt en geeft een natuurlijker resultaat.

– Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
– Minder gevoelig dan reguliere PMU
– Elk jaar is het model aan te passen aan uw wensen
– Altijd mooi gevormde wenkbrauwen
– Volume en ronding aangepast aan uw wensen
– Creëert een open blik
– Jonger ogend uiterlijk
– Maakt wenkbrauw make-up onnodig
– Investering van 1 keer per jaar om elke dag tijd en moeite te besparen

De duur is afhankelijk van de huid en de levensstijl. Gemiddelde blijven de wenkbrauwen 1,5 tot 3 jaar mooi.
Er wordt wel geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Dan zullen de gepigmenteerde haartjes licht vervaagd zijn, maar het model van de wenkbrauw nog intact. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn.
Bij een extreem vette huid kunnen de wenkbrauwen in een eerder stadium vervagen, hiervoor wordt tegen een hogere korting een extra touch up behandeling uitgevoerd.

De gevoeligheid tijdens de behandeling verschilt per persoon. Sommigen vergelijken de gevoeligheid tijdens de behandeling met epileren. Het is mogelijk om bij uw huisarts een verdovende crème op recept aan te vragen. Deze kunt u meenemen voor tijdens de behandeling.

De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur, dit is inclusief intake gesprek en uitleg over de nazorg.

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de soort behandeling. Deze prijzen vindt u op de pagina van de behandeling. De prijs van iedere behandeling is inclusief een touch up behandeling (na 4 tot 6 weken).

De kosten voor het bijwerken na 1 tot 2 jaar, bedragen 50% van de initiële prijs.

Nee, bij de volgende aandoeningen wordt Microblading afgeraden: suikerziekte, dermatitis, huidallergieën, keloide littekens en bloedarmoede. Daarnaast wordt Microblading afgeraden bij reeds aanwezige PMU.

De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar trekt vrij direct weer weg. Bij een zeer gevoelig huid kan het lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal dagen zichtbaar wanneer de korstjes eraf vallen.
Omdat de hairstrokes erg dun en strak zijn, is het resultaat zelfs direct na de behandeling erg natuurlijk.

Wanneer u uw natuurlijke wenkbrauwen kwijtraakt vanwege chemotherapie is Microblading een fijn alternatief. Het is aan te raden om voordat u met de chemobehandeling begint, uw wenkbrauwen te laten bladen, omdat er dan gekeken kan worden hoe uw natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting is, om de behandeling er zo natuurlijk mogelijk eruit te laten zien.

Er zijn geen complicaties bekend, desondanks is het niet mogelijk

Microblading is een vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing tussen de eerste en tweede huidlaag blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Permanente make-up is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Met een machine met 1 of meerdere naalden wordt er pigment onder de opperhuid (lederhuid) geplaatst met een hairstroke of schaduwtechniek. Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt blijft het 3 tot 5 jaar zichtbaar, de kans op uitvloeiing is aanwezig.

Bij tatoeage wordt inkt met een machine in de onderste huidlaag getatoeëerd. De kans op uitvloeiing is groot en verdwijnt nooit meer.

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een behandeling, volgt eerst een intake gesprek. In dat gesprek wordt u informatie gegeven over de behandeling, de nazorg en de risico’s van microblading. Na ondertekening van het toestemmingsformulier wordt gestart met de behandeling. Het invullen van het toestemmingsformulier is verplicht, omdat dit een vereiste is van de GGD.

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van uw gezicht en de ‘golden ratio’. Met een kompas en passer wordt de perfecte vorm uitgemeten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. Met een speciaal potlood wordt de omtrek van de wenkbrauw getekend.

Vervolgens kunt u uw wenkbrauwen model bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat u helemaal tevreden bent met de vorm.

Bij het Microbladen wordt gebruikt gemaakt van een pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars rood of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op uw huid en haartinten.

Het pigmenteren van de haartjes duurt ongeveer een half uur. Voor de totale behandeling wordt 1,5 tot 2,5 uur ingeboekt. Na de eerste behandeling volgt de gratis nabehandeling binnen 4 tot 6 weken.

Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
– op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
– op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
– op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
– op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
– op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
– als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
– als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van
één van de volgende aandoeningen:
– diabetes
– hemofilie
– chronische huidziekte
– allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
– immuunstoornis
– hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil
je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Voor een optimaal genezingsproces, dienen onderstaande instructies nauw te worden opgevolgd. Indien u vragen heeft over de nabehandeling, schroom niet om contact op te nemen met uw specialist.

Dag 1
30 minuten na de behandeling dient u de wenkbrauwen te wassen met een PH-neutrale zeep (bijvoorbeeld: baby shampo). Raak de huid (rondom) de wenkbrauwen niet aan met uw handen, doe dit met een wattenschijfje. Op uw handen leven bacteriën, welke de kans op een infectie kunnen vergroten. Dep de wenkbrauwen droog met een nieuw wattenschijfje.

Breng hierna met een schoon wattenstaafje een dun laagje verzorgende crème aan, welke u van uw specialist heeft meegekregen (Phicandy of een Vitamine A&E crème). Het gebruik van de crème stimuleert het behoud van het pigment.

Herhaal deze behandeling 3 tot 5 keer per dag. Als de behandeling laat in de middag of in de avond heeft plaatsgevonden, voert u bovengenoemde handeling voor het slapen uit. Tevens wordt aangeraden om de wenkbrauwen af te dekken met een stukje plastic huishoudfolie. Dit beschermt de wenkbrauwen tegen eventueel aanraken (infectie)

Dag 2 tot en met dag 7
In de volgende 6 dagen dient u elke dag 2 keer de verzorgende crème aan te brengen. Als u het gezicht wast pas dan op voor de wenkbrauwen; ga niet wrijven maar dep de wenkbrauwen.

Wat te vermijden?
Dag 1 tot en met dag 7
– Geen crème (dag/nachtcrème) op de wenkbrauwen aanbrengen behalve de verzorgende crème die u heeft meegekregen
– Geen make-up aanbrengen op de wenkbrauwen
– Vermijd sport waar bij u veel zweet
– Ga niet naar de sauna, het zwembad of de zonnebankstudio
– Geen stoom of massage nabij het gezicht
– Geen zonnebrandcrème op de wenkbrauwen smeren

De eerste 30 dagen: afgeraden wordt bezoek aan het zwembad, zonnestudio, en/of sauna. Geen gezichtsbehandeling, geen (fruitzuur)peeling, geen microdermabrasie, geen crèmes met groeifactoren, geen laserbehandelingen (dit kan de gepigmenteerde huid beïnvloeden waardoor pigmentverlies/ verbranding op kan treden). Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van het pigment (sneller vervagen). Gebruik een zonnebrandcrème indien u naar buiten gaat, maar let op: op de wenkbrauwen pas na de 14e dag.

Bij overige vragen, neem contact op met uw specialist.